سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ |۱۷ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 19, 2024
قائم مقام دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب در دیدار ماموستا نیازی هورامانی

حوزه/ اکنون که کردستان عراق در شرایط سختی قرار ندارد، دوستان بسیار زیادی پیدا کرده، ولی مسئولان این اقلیم باید مواظب باشند که دوستان واقعی خود را از کسانی که برای ایجاد فتنه به آنها نزدیک شده‌اند به خوبی تشخیص دهند .

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از تهران، حجت الاسلام و‌المسلمین سید موسی موسوی، امروز در دیدار ماموستا نیازی هورامانی، رئیس مؤسسه تعایش و مشاور دینی اتحاد میهنی کردستان عراق با اشاره به روایتی مبنی بر این که انسان باید دوستان خود را در ایام شدت و سختی بشناسد، نه در ایام راحتی، اظهار داشت: در دورانی که کردستان عراق گرفتار مسائل طاقت فرسا و سخت بود، ملت و دولت ایران دوست و یار مردم آن دیار بودند.

وی افزود: من از نزدیک شاهد بودم زمانی که سردشت و حلبچه توسط رژیم بعثی بمباران شیمیایی شد، جمهوری اسلامی ایران به همان اندازه که به سردشت به عنوان یک شهر ایران توجه داشت از حلبچه نیز حمایت کرد.

قائم مقام دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تأکید کرد: اکنون که کردستان عراق در شرایط سختی قرار ندارد، دوستان بسیار زیادی پیدا کرده، ولی باید مسئولان این اقلیم مواظب باشند که دوستان واقعی خود را از کسانی که برای ایجاد فتنه به آنها نزدیک شده‌اند به خوبی تشخیص دهند.

حجت الاسلام و المسلمین موسوی ادامه داد: همان طور که اطلاع دارم کردستان عراق از نظر حوزه‌های علمیه و شخصیت‌های علمی و مذهبی تأثیر گذار همواره نسبت به سایر مناطق کردنشین دست برتر را داشته است این مسئله نشان می دهد که حوزه‌های این اقلیم از گذشته تا کنون یک روند سالمی را طی کرده‌اند و از مسائل افراطی به دور بوده‌اند و امیدواریم پاسداری از این وضعیت در بسیار جدی گرفته شود.

 وی با اشاره به این که اشتراکات ملت ایران با کردستان عراق بسیار عمیق است، گفت: مردم  ایران با مردم عراق و به ویژه مردم کردستان اشتراکات فرهنگی عمیقی دارند و طبعا نسبت به سرنوشت یکدیگر بسیار حساس هستند.

قائم مقام دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در ادامه با اشاره به این که در شرایط فعلی دشمنان اسلام توجه ویژه‌ای به عراق دارند، افزود: با توجه به اینکه در کردستان عراق احزاب و جریانات سیاسی بسیار زیادی حضور دارند، بنابراین باید مواظب تشکل‌هایی باشیم که به نام اسلام شکل می‌گیرند، اما در پشت صحنه آنها دشمنان اسلام و استکبار حضور دارند، زیرا دشمن از طریق این تشکل‌ها نفوذ می‌کند.

حجت الاسلام و المسلمین موسوی تأکید کرد: سعی شود که دین در کردستان عراق در حصار روحانیت و مساجد باقی بماند و مواظب نفوذ‌ها باشید..

وی افزود: یکی از کارهای بسیار خوبی که اتحادیه میهنی کردستان عراق بعد از سقوط صدام انجام داد، تقویت روحانیت بود، هرچه توده روحانیت تقویت شود، بهتر از دین پاسداری می شود، اما تشکل‌هایی که خارج از روحانیت شکل می‌گیرند نه تنها نمی‌توانند راه سالمی را طی کنند، بلکه بیشتر به تضعیف اسلام می‌پردازند

قائم مقام دبیرکل مجمع دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به این که زمینه همکاری و تعامل بین ایران و کردستان عراق بسیار بالاست، اظهار داشت: فرصت‌های بسیار زیادی برای همکاری وجود دارد و ما الان از حداقل این فرصت‌ها بهره می‌گیریم.

حجت الاسلام و المسلمین موسوی با بیان اینکه مجمع جهانی تقریب با عنایت مقام معظم رهبری حدود 25 سال قبل تأسیس شده، افزود: با توجه به فتنه‌هایی که اکنون دنیای اسلام در زمینه ایجاد تفرقه با آن مواجه است، مجمع تقریب تلاش دارد که این فتنه‌ها را از بین ببرد و در این زمینه برنامه‌های زیادی را اجرا کرده است.

وی در ادامه با اشاره به اقدامات مجمع جهانی تقریب طی سال‌های گذشته، گفت: مجمع جهانی تقریب برای گسترش فرهنگ تقریب و جلوگیری از فتنه‌های دشمنان اقدامات بسیار زیادی از جمله چاپ و انتشار کتاب‌های تقریبی، انتشار نشریات تقریبی، برگزاری همایش ها و نشست های تقریبی در ایران و سایر کشور‌های اسلامی و حل منازعات در برخی کشورهای اسلامی انجام داده است.

قائم مقام دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی افزود: یکی از کارهای مؤثری که مجمع در زمینه تقریب انجام داده، راه اندازی دانشگاه مذاهب اسلامی است که در این دانشگاه همه مذاهب تدریس می‌شود و کردستان عراق ظرفیت بسیار خوبی برای راه اندازی این دانشگاه دارد.

حجت الاسلام و المسلمین موسوی همچنین پیشنهاد کرد که تفاهم نامه همکاری میان مجمع جهانی تقریب و مؤسسه تعایش کردستان عراق به امضاء برسد.

انتهای پیام

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha